Невил: Моуриньо показа на Сити как се реформира отбор


Н. Гавазов

Невил: Моуриньо показа на Сити как се реформира отбор

Гари Невил в своята колонка в The Telegraph изрази опасенията си от възрастта на футболистите на Манчестър Сити. Според бившия футболист на Манчестър Юнайтед, именно високата възраст на отбора на "гражданите" е една от причините за посредственото им представяне в европейските клубни турнири.

"Вълнувам се от това, че шансовете на Сити да спе1ели Шампионска лига силно намаляват с всяка изминала година. Неделната хватка с Челси бе великолепна и ни показа как един отбор трябва да се развива в нужното направление. Средната възраст на играчите на Челси е 26.9 години, а на Сити - 28.9. По сегашните мерки това е много голяма разлика. Мисля, че Жозе Моуриньо много умно реформира отбора за последната една година, продавайки Хуан Мата и Давид Луис и изгодно харчейки парите от тях. Отборът на Моуриньо ще живее две години по-дълго от Сити, чиято средна възраст е една от най-големите в лигата", заяви Невил.

"Наистина, Сити успешно играе във Висшата лига, но финансовият феърплей може да спре развитието им. Сега Сити ще трябва да продава за много пари и да купува младежи. Ако клубът изчака прекалено дълго, цената на футболистите ще падне. Разбира се, може да се използват випускници от академията", смята бившият футболист.

"Когато гледах мача между Сити и Байерн, в главата ми се появи мисълта, че "гражданите не прогресират в Европа. Преди 6 години англичаните винаги говореха, че не могат да догонят италианците, испанците и немците в техниката. Но в последните три сезона испанците и немците показват много по-добра физическа готовност и желание да играят интензивно, отколкото английските им съперници", завършва Невил.

 

  Сподели
98