Ван Гаал: Трябваше да доведем срещата до победа


Н. Гавазов

Ван Гаал: Трябваше да доведем срещата до победа

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви, че неговият отбор е извършил прекалено много грешки в загубения мач против Лестър. Повеждайки в резултата с 3:1 в началото на второто полувреме, "червените дяволи" неочаквано се спряха и пропуснаха четири гола и в крайна сметка загубиха мача с 5:3. Ван Гаал не бърза да вини собствените си защитници или Марк Клатенбърг, чиито съдийство в някои ситуации бе повече от скандално, а предпочете да говори за отборната игра.

"Мисля, че зрителите видяха отлично представление, ние добре започнахме и вкарахме отлични голове. След почивката вкарахме още един гол, но трябваше да доведем срещата до победа, а не успяхме. Не успяхме да контролираме двубоя по подходящия начин", заяви Ван Гаал.

"Имаме прекалено много футболисти, които се стремят да вкарат. Лестър доказа срещу Арсенал и Стоук, че е способен да обръща и те го направиха много добре. При ситуацията с първата дузпа решението винаги е на рефера, ти като играч не бива да допускаш подобно нещо. Трябва да знаеш, че се намираш в наказателното поле и реферът ще свири, ако нарушиш правилата. Не знам, дали там имаше дузпа, но трябва да обръщаме внимание само на себе си, защото като отбор извършихме редица големи грешки", каза още холандецът.

"Не мога да кажа, че съм щастлив. Във футбола се случват такива мачове. Когато бях треньор в Барселона, в първия си сезон водехме с 3:0 петнадесет минути преди края, но отстъпихме с 4:3. Това се случва, такъв е светът на футбола, но в това няма нищо добро, защото всичко бе в нашите ръце и изпуснахме резултата. Работата не е само в Лестър, ние сами си дадохме мача и това не ми харесва. След почивката Лестър игра като отбор, ние не играхме и не само в отбрана. За ситуациите, които възникнаха в отбраната е виновен целият отбор, а не само един защитник", завърши специалистът.

 

  Сподели
34