Роджърс призова феновете към търпение


Н. Гавазов

Роджърс призова феновете към търпение

Наставникът на Ливърпул Брендън Роджърс помоли феновете на отбора да запазят спокойствие - строителството на новия отбор току що започва. Както е известно, новите попълнения на "червените" Адам Лалана, Марио Балотели и Деян Ловрен все още не оправдават очакванията на феновете. Въпреки това, Роджърс моли привържениците на тима да не искат прекалено много от футболистите, които засега привикват към играта на Ливърпул.

"Това е голяма задача за мен и всички, които са свързани с футбола, разбират това. През лятото трябваше да подпишем с много нови футболисти, защото участваме в Шампионска лига и няколко други турнира. Имаме играчи, които дойдоха в нова страна, които дойдоха в нов отбор. Проведохме много изменения, както в отбрана, така и в атака. Нашите флангови защитници са на 20 и 22 години, централните бранители са на по 24 и 25 години. Имат нужда от време", заяви Роджърс.

"Мисля, че трябва по-добре да се разбират един друг, а за това ще ни помогнат тренировките. Доволен съм от това, как играчите се адаптираха към отбора и моят опит ми подсказва, че всичко ще бъде добре. Най-важното е да запазим спокойствие. Тук няма вълшебна формула, това трябва да се разбере. Този отбор ще се развива и усъвършенства. Виждам голям потенциал в намиращите се тук играчи. Намираме се на ранен стадии на сезона, изиграхме пет мача във всички турнири, спечелихме три от тях и показахме обнадеждаващи признаци. Мисля, че с течение на времето ще ставаме все по-силни и по-силни", заяви Роджърс.

 

  Сподели
89