Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 12.09 - 15.09


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 12.09 - 15.09

След паузата заради срещите на националния отбор, качественият европейски футбол набира скорост. Уикендът ще бъде запомнен с първата победа на Юнайтед през този сезон, историческото постижение на Диего Коща, фантастичният мач на "Енио Тардини", равенството между Арсенал и Манчестър Сити, унищожението на Сасуоло, продължаващото пропадане на Монако и много други събития, на които любителите на футбола станаха свидетели.

Представяме ви: Dream Team за 12.09 - 15.09. Тактическа постройка 3-5-2.

 

ВРАТАР

Франческо Барди (Киево)

Киево шокира Наполи през уикенда благодарение на точния удар на Лопес, но ту трябва да отбележим и чудесната игра на вратаря на гостуващия отбор, който по време на градушката от удари извърши девет невероятни спасявания и заслужено бе избран за играч на мача.

Подгласници: Хамър (Лестър)

 


ЗАЩИТА


Райън Бертранд (Саутхемптън)

Саутхемптън продължава да доказва, че лятната разпродажба по никакъв начин не се е отразила на играта на отбора. "Светците" са четвърти в класирането и тотално опровергаха скептиците, че са потенциален пътник към по-долната дивизия. Нещо повече, от мач на мач виждаме как Саутхемптън израства, като през уикенда жертва на "светците" стана Нюкасъл. Без съмнение, ролята на нападателите за успеха с 4:0 е голяма, но нека отделим и специално внимание на левия защитник Бертранд, който напълно неутрализира Кабела, издевателстваше над Янмат и асистира за първото попадение в мача.


Майкъл Доусън (Хъл Сити)

Невероятен мач за Доусън, който успешно се справи със задълженията си, а при една от ситуациите успя да изчисти топката от гол линията.

 

Пол Кончески (Лестър)

Лестър поднесе изненадата на кръга, побеждавайки Стоук Сити като гост. Според мнозина специалисти успехът на "лисиците" е благодарение на отличната игра на крайните защитници. Ние сме напълно съгласни с това - Кончески и Де Лает не само, че успяха да неутрализират набезите на играещите еднообразно нападатели на Стоук, но и мощно се включваха в атаките на своя отбор. При една от тях Пол се замеси в гола на Улоа, който се оказа победен и така донесе трите точки за новака.


Подгласници: Компани (Манчестър Сити), Лопо (Деепортиво), Де Лает (Лестър).

 

ПОЛУЗАЩИТА

Анхел Ди Мария (Манчестър Юнайтед)

Юнайтед постигна първата си победа през сезона, като за успеха с 4:0 се разписаха различни играчи, но Ди Мария заслужава специално внимание. Аржентинецът извърши най-много полезни докосвания на топката, спечели най-много единоборства, вкара гол, асистира, замеси се при друг, налагаше темпото на игра и принуждаваше Рууни да тича. Дали това не е играчът, който липсваше на Юнайтед през последните 12 месеца?


Еден Азар (Челси)

Почти същото, което казахме по-горе за Ди Мария, важи в пълна степен за Азар. Мощен, техничен, пълен с въображение. Белгиецът се отчете с асистенция в двубоя със Суонзи, но освен головия си пас, полузащитникът с всеки свой набег в половината на противника създаваше хаос в чуждите редици и заедно с Диего Коща бе най-голямата заплаха за "лебедите".


Арда Туран (Атлетико Мадрид)

Мачът между Реал и Атлетико не се получи зрелищен - домакините повече владееха топката, отправиха два пъти повече удари от съперника си, но... загубиха. Много трудно взехме решение да отличим футболист от централния двубой на кръга в Примера дивисион и в крайна сметка се спряхме на Арда Туран, който в 61-та минута замени Габи, а след четвърт час донесе победата на своите.

 

Джереми Менез (Милан)

Парма - Милан за пореден път доказва, че италианският футбол не е това, което беше и дава отговор на въпроса, защо Серия А е на второ място по популярност в света. Двата отбора сътвориха истинско шоу, в което паднаха девет гола, а в герой на мача се превърна Менез. 27-годишният футболист пое лидерската палка и сътвори чудеса в наказателното поле на "дуковете", а майсторският му гол с пета просто трябва да се изучава в академиите.

 

Кевин Миралас (Евертън)

Един от лидерите на Евертън Кевин Миралас бе в основата на успеха на "карамелите" при гостуването на УБА. 26-годишният футболист бе тотален господар в лявата част на терена, а голът му в 66-та минута не само, че стана награда за неговата игра, но и затвърди успеха на Евертън.


Подгласници: Уилшър (Арсенал), Ковачич (Интер), Маркизио (Ювентус), Хан (Борусия М'гладбах), Гьотце (Байерн Мюнхен)

 


НАПАДЕНИЕ


Пабло Освалдо (Интер)

Интер е клуб с традиция и вероятно през уикенда се зароди още една традиция. Миналата година "нерадзурите" пометоха със 7:0 Сасуоло на собствения му стадион, а същият резултат бе повторен сега, но на "Джузепе Меаца". В герои на мача се превърнаха Пабло Освалдо и Мауро Икарди - на практика и двамата заслужават място в нашия състав, но нашият избор е върху Пабло, който оформи дубъл и две асистенции.

 


Диего Коща (Челси)

Каквото и да кажем за нападателя на Челси, то ще е малко. Седем гола в четири мача и испанецът влезе в историята на Висшата лига. Ако Коща продължава да бележи със същото темпо, в края на сезона той би трябвало да е вкарал около 66 гола. Срещу Суонзи през уикенда "сините" победиха съперника си с 4:2, а Диего се отчете с хеттрик. Това е достатъчно основание да го включим в нашия състав.

Подгласници: Икарди (Интер), Меси (Барселона)

 

СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Пол Ламбърт (Астън Вила)

Главната сензация на европейския уикенд не бе победата на Алетико, нито равенството между Байер и Леверкузен, а още по-малко успехът на Лестър. На емблематичния "Анфийлд" Астън Вила победи вицешампиона, като в този мач бирмингамци играха много компактно в защита, успяха да неутрализират и четиримата футболисти от атакуващото звено на мърсисайдци и умело контраатакуваха. Заслуга за всичко това има и мениджъра на Вила, който добре бе подготвил играчите си, освен това Пол Ламбърт извърши нужните смени в правилния момент и 45-годишният специалист напълно заслужава да води първия символичен отбор на FUTBOL TV за новия сезон.

 

  Сподели
201