Фърдинанд: Всички иновации на Мойс доведоха до негативи


Н. Гавазов

Фърдинанд: Всички иновации на Мойс доведоха до негативи

Изданието The Sun продължава да публикува отрязъци от автобиографията на Рио Фърдинанд. През уикенда 35-годишният защитник определи капитана на Челси Джон Тери като "идиот", а сега обект на критика на защитника на КПР стана бившия наставник на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс.

"Всички иновации на Мойс като цяло доведоха до негативи и неразбиране. Главното неразбиране се състоеше в това, как той иска да изнасяме топката напред. Често ни говореше да играем с дълъг пас Понякога на играчите се струваше, че по-рано в кариерата си никога не са пипали топката", пише Рио.

"Понякога нашата главна тактика се състоеше в дълги, високи и диагонални центрирания. Спомням си, в един мач с Фулъм извършихме 81 центрирания. Недоумявах, защо правим това? Та Анди Керъл не играе за нас!", припомня защитникът.

"Целият му подход бе разнороден. По едно време Мойс искаше много да си подаваме. Той казваше: "Искам сега в мача да извършите 600 подавания. През миналата седмица бяха 400". Но каква е разликата? Аз предпочитам да вкараме пет гола с 10 паса", смята Фърдинанд.

Футболистът обаче най-много е обиден на шотландския специалист за това, че Мойс не го е включил в мача от плейофите на Шампионска лига срещу Байерн.

"Това ме довърши. Вътрешно исках да крещя и да се нахвърля върху него. Аз съм отборен играч, поради това само стиснах зъби и останах на мястото си. Но това вероятно бе най-лошият момент за мен в Юнайтед. Никога досега не са ме оставяли зад борда в толкова важен мач, а той на всичкото отгоре го направи пред очите на всички", възмущава се Рио.

 

  Сподели
112