Венгер се връща към трансферния пазар?


Н. Гавазов

Венгер се връща към трансферния пазар?

Матийо Дебюши ще бъде извън игра около три месеца заради контузията, която получи в мача с Манчестър Сити, съобщава Daily Mirror. Лятното попълнение на Арсенал пострада към края на мача, след като изкълчи сериозно глезена си. Той трябваше да бъде изнесен на носилка, като очевидно изпитваше сериозна болка. На пресконференцията след мача Арсен Венгер заяви, че не знае колко време ще отсъства Дебюши, но контузията е лоша. Пълна яснота се очаква да има по-късно днес, но така или иначе лондончани са изправени пред голям проблем.

По-рано през септември вече немалко се говореше за това, че отсъствието на покупка на още един играч от отбраната може да се превърне в бомба със закъснител за Арсенал и ето, че най-лошият сценарии започва да се превръща в реалност - до Коледа Арсен Венгер ще може да разчита само на петима бранители.

Във вторник вечер при гостуването на Борусия Дортмунд от Шампионска лига Венгер ще бъде принуден да постави на десния фланг на отбраната си младия Калум Чембърс - това се знаеше отпреди, тъй като Дебюши изтърпяваше наказание. Сега обаче Калум ще играе постоянно в тази част на терена, а това означава, че Кошчелни и Мертезакер нямат заместници, с които да се прави вътрешната ротация, толкова необходима с оглед на натоварения график. Има вариант за използването на Начо Монреал, но и тази алтернатива е много съмнителна, тъй като испанецът не може да напусне левия фланг, заради временното отсъствие на Кириън Гибс.

Според изданието, тази ситуация може да накара Венгер да обърне своя поглед към пазара на свободните агенти.

 

  Сподели
154