Пелегрини: И Джо Харт ще търпи ротация


И. Ангелов

Пелегрини: И Джо Харт ще търпи ротация

Мануел Пелегрини каза на Джо Харт да очаква да пропусне някои срещи през настоящата кампания, след като Манчестър Сити се готви за четири състезания. В един момент през миналия сезон Харт загуби мястото си след много грешки, и Костел Пантилимон пое щафетата временно, преди Харт да се завърне във форма за силен финал на сезона.

"Разбира се, Уили Кабайеро може да играе във всеки отбор, той е много добър вратар," започна Пелегрини. "В момента играя с Джо Харт, но и той ще получи възможността си в отбора. Уили има добра кариера зад себе си. Важно е да има конкуренция на всяка позиция, не само между Джо Харт и Уили Кабайеро."

"Да заменя Джо Харт с Уили Кабайеро няма да намали качеството в отбора, както и ако сменя Сабалета със Саня, или Мангала с Демикелис, или Джеко с Агуеро, всичко е еднакво. Трябва ни състав, ако искаме да печелим нещо."

"Аз обаче не чакам грешка от Харт, за да го заменя. Вратарите трябва да знаят, че не чакам грешките им, за да ги извадя. Може би миналата година Джо не започна силно, но в края беше много силен."

  Сподели
107