Венгер: Нямаше да имаме Уелбек, ако не бях летял до Рим


Н. Гавазов

Венгер: Нямаше да имаме Уелбек, ако не бях летял до Рим

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер коментира трансфера на нападателя на Манчестър Юнайтед Дани Уелбек. Както е известно, в последния ден за трансфери френският специалист летя до Рим за да вземе участие в благотворителен мач, с което си навлече гнева на част от феновете на Арсенал. Според признанията на Венгер, именно пътуването до италианската столица е спомогнало за осъществяването на прехода на англичанина.

"Уелбек е идеален трансфер, защото Дани може да играе както в центъра, това е неговата позиция, така и на фланга. Той работи за отбора, поддържа темпото и може да вкарва голове. Сега е щастлив и уверен в себе си", заяви Венгер.

"Ние продадохме Ван Перси в Юнайтед, това бе взаимен обмен. Когато Манчестър Юнайтед подписа с Фалкао, аз помислих, че те трябва да освободят някого. Най-напред не знаех, че Уелбек е достъпен. Всичко се случи много бързо, но аз нямах съмнения. В самото начало на последния ден за трансфери Уелбек бе достъпен само за наем, вечерта се съгласих на това. Ако не бях пътувал до Рим, Уелбек нямаше да бъде в Арсенал. Съвпадението помогна този трансфер да се случи. Ако си бях останал у дома, нямаше да имаме Уелбек. Някога ще ви разкажа тази история, но това е истината", каза още французинът.

 

  Сподели
115