Гигс не смята, че Юнайтед се е отклонил от традициите


Н. Гавазов

Гигс не смята, че Юнайтед се е отклонил от традициите

Асистентът на мениджъра на Манчестър Юнайтед Райън Гигс не смята, че клубът е променил своите традиции, пускайки нападателя Дани Уелбек в Арсенал. 23-годишният Уелбек, който в последния ден за трансфери бе продаден за 16 милиона паунда на лондончани, бе последният възпитаник на Юнайтед, който успя да стане твърд член на първия отбор. Гигс обаче настоява, че "червените дяволи" не са загубили своята самобитност, както неотдавна предположи Майк Фелан.

"Този клуб никога няма да се промени. Историята на Юнайтед подбужда да се играе спиращ дъха футбол, дава шанс на младежите и спазва традициите. Добре, Дани замина, а това огорчава, защото никой не иска да вижда как собствени възпитаници напускат, но ние притежаваме мениджър, който даде шанс на Зеедорф, даде шанс на Клуйверт, Шави, Иниеста и Томас Мюлер", заяви Гигс.

"Луис ван Гаал притежава дълъг списък на младежи, които са получили своя шанс. Тейлър Бекет взе участие във всички мачове през този сезон. Зад Рууни и Ван Перси имаме Янузай и Джеймс Уилсън. Играчи винаги ще напускат Манчестър Юнайтед, но ние трябва да се убедим, че младежите ще получат своите шансове, защото точно това искат привържениците на Юнайтед. Аз сам виждам как младежите се проявяват в Юнайтед. Феновете никога не ругаят младите играчи за техните грешки. Те ги вдъхновяват. Това винаги е било в историята на Манчестър Юнайтед и ние никога не искаме да ги губим", каза още уелсецът.

 

  Сподели
90