КПР може да бъде изпратен в Конференциите


Н. Гавазов

КПР може да бъде изпратен в Конференциите

Куинс Парк Рейнджърс може да бъде изпратен в Конференциите в случай, че откаже да заплати 40 милиона паунда за нарушаване на правилата за финансовия феърплей (ФФП). От 2012 година във Футболната лига действат собствени правила за ФФП, които в известен смисъл са по-жестоки от аналогичните правила на УЕФА - например, предвидени са санкции за загуби от 3 милиона паунда.

Във връзка с това Футболната Лига с нетърпение очаква финансовия отчет на КПР за миналия сезон, който възпитаниците на Хари Реднап бяха принудени да проведат в Чемпиъншип.

Финансовият отчет на лондончани за 12 месеца към май 2013 година показа загуби в размер на 65.4 милиона паунда. Очаква се, че новият отчет също ще бъде дълбоко отрицателен.

По-рано президентът на КПР Тони Фернандес бе категоричен, че смята да се противопостави на всяка една санкция срещу клуба заради нарушаването на ФФП. Босът е на мнение, че той има право сам да решава какво да прави с парите си. Отказът на Тони да плати евентуалната глоба в размер на 40 милиона паунда ще доведе обаче до изключването на отбора от Футболната лига в края на този сезон.

 

  Сподели
148