Туре се радва, че е останал в Ливърпул


Н. Гавазов

Туре се радва, че е останал в Ливърпул

Защитникът Коло Туре смята за правилно своето решение да остане в Ливърпул през това лято и да разчита на игрова практика през новия сезон. През август "червените" приеха предложението на Трабзонспор за покупката на бившия футболист на Арсенал и Манчестър Сити, но Коло отказа да замине за Турция. Африканският ветеран дори не е смутен от пристигането на "Анфийлд" на Деян Ловрен.

Във всичките три мача от началото на сезона 33-годишният Туре бе на резервната скамейка и не се появи на терена. Коло обаче е уверен, че той ще получи своя шанс.

"Защо отказах да си тръгна? Остава ми още година от договора тук, а това е велик клуб. Като играч, искаш да играеш за големи отбори. Изумително провеждам времето в Ливърпул. Зад нас е забележителен сезон, това бе добро време. Ти винаги искаш да бъдеш част от забележителен отбор и аз се надявам, че това ще е още един забележителен сезон за Ливърпул", заяви Туре.

"През този сезон на нас ни предстоят толкова много мачове, ние играем в четири турнира и мениджъра се нуждае от дълбочина на състава. Убеден съм, че на определен етап всеки ще получи своя шанс. Най-важното за мен е да правя това, което е най-добро за отбора. Работата не е в отделните личности. Аз съм част от забележителен проект и искам да бъда максимално полезен всеки път когато играя", каза още бранителят.

 

  Сподели
133