Росицки не изпада в паника, заради липса на игрова практика


Н. Гавазов

Росицки не изпада в паника, заради липса на игрова практика

Полузащитникът на Арсенал Томаш Росицки е пълен с решимост да се завърне в стартовия състав на своя отбор. Цялата игрова практика на 33-годишния чех през този сезон се свежда до две влизания като резерва - в мача срещу Манчестър Сити за Суперкупата и в реванша от квалификациите за Шампионска лига с Бешикташ.

Въпреки това, Росицки не помисля за смяна на клуба, а своето упорито пребиваване на резервната скамейка обяснява със старта на сезона. Томаш желае да се възползва от шанса да се завърне в състава.

"Това е само началото на сезона, съвсем скоро ще започне Шампионска лига и ще има много мачове. Ще видим как ще се развие ситуацията в следващите седмици и месеци. Разбира се, аз съм разочарован от това, че не играя, но не изпадам в паника. Всичко, което мога да направя е да тренирам по подходящия начин и да покажа, че съм готов. Когато получа шанс да се възползвам. Отсъствието на игрова практика е нещо ужасно и напълно е естествено да страдам от това. Тежко е и защото ти знаеш потенциала на своя отбор, а ние се представяме далече от най-доброто. Мисля, че нога да помогна, но съставът се определя от мениджъра", заяви Росицки.

 

  Сподели
85