Фланаган е готов да се сражава за титулярно място в Пуул


Н. Гавазов

Фланаган е готов да се сражава за титулярно място в Пуул

Защитникът на Ливърпул Джон Фланаган съобщи, че е близо до завръщането в строя след травмата си и е готов да се сражава за своето място на терена. През миналия сезон наставникът на "червените" Брендън Роджърс бе принуден да довери титулярно място на Фланаган и играчът не го подведе. Ливърпул с Джон в своя състав завърши втори в класирането, като дълго време претендираше за титлата във Висшата лига.

По време на подготовката си за новия сезон обаче Фланаган получи травма на глезена, заради която е извън терените и до сега. За това време Роджърс успя да привлече в своя отбор крайните защитници Хави Манкильо и Алберто Морено.

Нарасналата конкуренция не плаши Фланаган. 21-годишният английски национал има намерение да се бори.

"Не мисля, че сега моето отсъствие ще продължи дълго, аз трябва да се върна след паузата заради мачовете на националните отбори, ако разбира се, всичко мине добре. Това бе неприятно време, но не мога да мисля над случилото се. Тежко е да си извън строя по време на предсезонния период, но сега трябва да просто да забравя за това и да се движа напред. Трудно ще ми е да попадна в състава, но моята целеустременост е голяма, по-голяма от преди. Това е голям сезон за мен и нямам търпение да се върна. Конкуренцията нарасна на всички позиции. Мениджърът укрепи състава, поради това ще трябва упорито да работя и тогава ще получа шанс", заяви Фланаган.

 

  Сподели
133