Юнайтед се опитал да закупи двама преди края на прозореца


Н. Гавазов

Юнайтед се опитал да закупи двама преди края на прозореца

Няколко часа преди затварянето на летния трансферен прозорец Манчестър Юнайтед се е опитал да привлече защитника на Борусия Дортунд Матс Хумелс и опорния полузащитник на Спортинг Вилиам Карвальо. Както е известно, през миналото лято "червените дяволи" похарчиха за нови играчи 150 милиона паунда. Тази сума обаче е можела да бъде по-внушителна.

Според информацията, по време на преговорите с Борусия относно връщането на Шинджи Кагава в Дортмунд, Юнайтед отново повдигнал темата за Хумелс - през юни англичаните преговаряха за Матс.

Юнайтед бил готов да добави към Кагава 20 милиона паунда, за да получи Хумелс, но Борусия се отказал от това предложение и просто предпочел да закупи Шинджи за 6.4 милиона паунда.

По-късно Юнайтед отправил подобно предложение и към Спортинг за Карвальо - известна сума пари плюс Андерсон. Но и тук последвал отказа. Освен това, самият играч предпочитал вариант с преминаване в Арсенал, тъй като това е възможност да играе в Шампионска лига.

За Юнайтед резервен вариант в случай на неуспех с Карвальо бил и полузащитникът на Милан Найджъл Де Йонг, но "росонерите" отказали да водят преговори за продажбата на своя футболист.

В началото на лятото Юнайтед също така се интересуваше от полузащитника на Ювентус Артуро Видал, но заради проблемите на чилиеца с коляното, "червените дяволи" са отказали да влагат пари в евентуална сделка.

Със сигурност през януари Юнайтед ще възобнови интереса си към всичките тези футболисти, а също така ще се опита да подпише с Кевин Стротман от Рома, който в момента се възстановява от тежка травма.

 

  Сподели
101