The Telegraph: В Арсенал е заложена бомба със закъснител


Н. Гавазов

The Telegraph: В Арсенал е заложена бомба със закъснител

Отсъствието на покупка на централен защитник през лятото може да се превърне в бомба със закъснител за Арсенал, съобщава The Telegraph. Както е известно, голяма част от феновете на лондончани въздъхнаха с облекчение, когато преди края на прозореца клубът все пак успя да привлече нападателя на Манчестър Юнайтед Дани Уелбек за 16 милиона паунда.

Арсен Венгер на няколко пъти заяви, че има нападатели, но травмата на Оливие Жиру все пак накара французина да привлече английския национал.

Покрай всичко това обаче остана незабелязана катастрофалната ситуация, която се създаде в отбраната на отбора. Играейки в линия с четирима бранители, Арсенал навлиза в сезона само с шестима футболисти на съответните позиции. По информация на изданието, а и на други медии, Арсенал наистина се е опитал да реши проблема, но Костас Манолас в последния момент се е отказал от идеята да играе на "Емирейтс", избирайки Рома, а Сократис Папастатопулос е предпочел да остане в Борусия. В самия последен ден за трансфери, когато Арсен Венгер предпочете  да замине за Рим, вместо да се съсредоточи върху работата си, Арсенал е направил опит да подпише с Матиа Настасич, но безуспешно.

Ситуацията се влошава и от необяснимия ход на лондончани в последния ден на прозореца да бъде продаден младия бранител Игнаси Микел на Норич за сумата 1 милиона паунда.

В момента отбраната се оказва ахилесовата пета на Арсенал, а тревога буди и контузия на Кошчелни. Лоран има проблеми с ахилеса, а според специалисти, това означава, че поне до зимата французинът не бива да играе по два мача на седмица, каквато е програмата на Арсенал. Познавайки обаче методите на работа на Венгер, не е изключено мениджърът за пореден път да пренебрегне съветите и максимално да използва Кошчелни, което от своя страна би подложило на риск здравето на бранителя.

 

  Сподели
195