Юнайтед продължава с покупките и през зимата


Н. Гавазов

Юнайтед продължава с покупките и през зимата

Манчестър Юнайтед планира да продължи с покупките и през януари. Според съобщения в холандската преса, през зимата "червените дяволи" ще се върнат към преговорите с Рома за привличането на полузащитника Кевин Стротман. Според информациите, наставникът на Юнайтед Луис ван Гаал лично е заинтересован от привличането на холандския национал. Английският клуб възнамерява да изчака възстановяването на 24-годишния футболист от травмата на коляното, заради което той пропусна Мондиал 2014. Предполага се, че Юнайтед ще предложи 25 милиона паунда за Кевин, въпреки че по-рано Руди Гарсия заяви, че неговият футболист струва 80 милиона паунда.

Също така през зимата "червените дяволи" възнамеряват да привлекат още двама футболисти от отбранителната линия. Едно от имената, които в момента холандският специалист следи е това на Кени Отигба. 22-годишният нигерийски национал играе за Хееренвеен и е фен на Ливърпул, дори през миналото лято се появиха слухове, че мърсисайдци следят играча.

Другият футболист към когото Луис ван Гаал възнамерява да насочи вниманието си е Матс Хумелс от Борусия Дортмунд. Предполага се, че оферта от 25 милиона паунда за играча ще убеди немския вицешампион да се раздели с Хумелс, който също така ще бъде изкушен с двойно увеличение на заплатата.

Общата сума, която Юнайтед възнамерява да инвестира в нови футболисти през зимата е 70 милиона паунда. Предполага се също така, че клубът ще продаде и други футболисти през този период, с което ще завърши обновяването на отбора през този сезон.

 

  Сподели
240