Стоук надви Сити на Етихад (видео)


И. Ангелов

Стоук надви Сити на Етихад (видео)

Стоук Сити успя да победи Манчестър Сити днес в мач от поредния трети кръг на английската Висша лига. Срещата пред привържениците на "Етихад Стейдиъм" завърши при резултат 1:0 за гостите, благодарение на попадение от бившия нападател на Манчестър Юнайтед - Маме Бирам Диуф, дошло след почивката.

До края на първата част двата тима предложиха равностойна игра. Стоук вършеше прекрасно работата си в отбрана, като задържаше своя опонент около центъра на терена. Пелегрини не реагира на статуквото на почивката, а за гостите в игра се появи Питър Одемвинги за Джонатан Уолтърс. 

Така в 58-ата минута Диуф откри резултата след прекрасна самостоятелна акция. Той получи топката, премина през Фернандиньо, пускайки топката между краката му, навлезе в наказателното поле и с добър удар вкара топката през краката на Джо Харт за 1:0. Само минути след това Одемвинги игра добре по фланга, за да предостави нова добра топка за Диуф, а той трябваше да вкара.

Тук вече Пелегрини опита да промени нещо и в игра се появиха Навас и Джеко за Йоветич и Насри. Сити наложи превъзходство, но чисти положения липсваха. С малко късмет Яя Туре можеше да вкара за своите след удар от далеч и коварен рикушет пред Бегович. В 88-ата минута Туре поиска и дузпа за действията на Питерс срещу него в наказателното поле. До промяна в резултата все пак не се стигна до края.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
135