Роджърс: Стъридж и и Балотели ще си паснат


Н. Гавазов

Роджърс: Стъридж и и Балотели ще си паснат

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс смята, че преходът на Марио Балотели в отбора ще помогне на Даниел Стъридж. В опит да намери заместник на преминалия в Барселона Луис Суарес, "червените" спряха своя избор върху Балотели, като сделката трябва да завърши в най-скоро време.

Съществува мнение, че пристигането на италианеца ще подрони позициите на Стъридж, но Роджърс смята различно. Според специалиста, двамата футболисти ще намерят общ език и ще създадат ударна връзка в атака.

"Говорих с Даниел за това, колко е важен той за нашия отбор. Вярвам в него, той вкара 36 гола в 50 мача и никога не съм го виждал недоволен. Даниел е едно от най-талантливите момчета в отбора, той е много важен за нас и си остава такъв. Не се вълнувам по този въпрос, защото ти наистина си топ играч, би трябвало да искаш с теб на терена наистина да излезе футболист от висока класа", заяви Роджърс.

"Може да играем по схемата 4-4-2 ромб, за да се съберат на терена Стъридж и Балотели. Така играхме в осем мача през миналия сезон, спечелихме седем от тях и се завърнахме към тази формация в двубоя със Саутхемптън. Имаме възможност да сменяме схемата, имаме нужда от гъвкавост. Освен това, ако погледнете историята на травмите на Даниел, тогава ще видите, че той пропусна няколко седмици от миналия сезон заради травми", каза още специалистът.

 

  Сподели
120