Венгер не е успял да намери по-добър нападател от Жиру


Н. Гавазов

Венгер не е успял да намери по-добър нападател от Жиру

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер намекна, че не е успял да закупи друг нападател през това лято, тъй като не е намерил по-добър футболист от Оливие Жиру. През миналия сезон френският футболист бе без конкуренция в състава на своя сънародник, благодарение на което успя да вкара 16 гола. През това лято на "Емирейтс" се появиха Алексис Санчес и Джоел Кембъл, но те не могат да се смятат за чисти централни нападатели.

Според Венгер, той е бил готов да привлече в отбора си нападател от световна класа, но не намерил такъв на трансферния пазар.

"Всички наши конкуренти, както и ние самите, търсехме нападатели и на никого не се отдаде да намери нападател на топ ниво, който да е по-добър от тези, които сега имаме. Как може да се говори, че той не е способен да бъде наш главен нападател? Той вкара 16 гола през миналия сезон, а играта, която демонстрира бе убедителна. Никога не трябва да се налагат ограничения или цели пред който и да е играч, но на мен ми се струва, че той с всяка изминала година става по-добър. Не изключвам, че този път той ще вкара 25 гола", заяви Венгер.

 

  Сподели
132