Реднап не разбира защо е бил уволнен от Тотнъм


Н. Гавазов

Реднап не разбира защо е бил уволнен от Тотнъм

Мениджърът на Куинс Парк Рейнджърс Хари Реднап призна, че не разбира, защо е бил уволнен от Тотнъм преди две години. Независимо от това, че под ръководството на специалиста "шпорите" спечелиха последния си трофей - Купата на Лигата през 2009 година - и познаха вкуса на Шампионска лига, в края на сезон 2011/12 Хари бе освободен от Тотнъм.

В неделя Реднап ще се завърне на "Уайт Харт Лейн", но вече като наставник на отбора-гост. Мениджърът не изпитва лоши чувства към бившия си клуб, но не знае истинската причина за своето уволнение.

"Не разбирам. Три месеца по-рано говорехме за три или четиригодишен договор, така че уволнението ми бе много изненадващо за мен. Не крия това. Ако Челси през този сезон не бе спечели Шампионска лига, ние отново щяхме да попаднем в турнира. Ако помните, заехме четвърто място, но уви, това се оказа недостатъчно. Не знам какво се случи. Отначало имах две работи - можех да оглавя националния отбор и тренирах Тотнъм. Два месеца след това останах и без двете. Изненадващо, не е ли така", заяви Реднап.

"Знам причината, но не искам да я разгласявам. Не знам, дали Даниел Леви отговаря за това. При всички случаи, не се разстроих, на следващия ден играх голф. Прекрасно прекарах времето сив Тотнъм, но животът продължава. Когато напуснах, те взеха Андер Вилаш-Боаш и мислеха, че той ще стане техен мениджър за дълги години напред. Но не ми дадоха време и всичко се получи не толкова добре, както предполагаха. След това ги оглави Тим, а сега с тях работи Маурисио Почетино. Мисля, че той може да постигне успех, той добре работи със Саутхемптън. Надявам се, че с отбора всичко ще е наред. Нямам врагове в Тотнъм и много добре се разбираме с Даниел Леви", каза още специалистът.

 

  Сподели
105