Стъридж: Трябва да постигаме и грозни победи


Н. Гавазов

Стъридж: Трябва да постигаме и грозни победи

Нападателят на Ливърпул Даниел Стъридж е убеден, че отборът му, независимо от това, че загуби Луис Суарес, ще може да се бори за титлата през сегашния сезон. В стартовия мач от новата кампания "червените" отпразнуваха победата над Саутхемптън с 2:1, а едно от попаденията бе дело именно на младия англичанин. Даниел смята, че след заминаването на Суарес мърсисайдци трябва да се научат да действат в по-различен маниер.

"За нас е много важно през тази година отново да се преборим за титлата, трябва да притежаваме твърдост и характер, демонстрирайки, че сме способни да се сражаваме като отбор. При такива отбори, чиято отбрана трудно може да се превземе, трябва да търсим други пътища за победа. Било то индивидуално майсторство, автоголове, статични положения - няма никакво значение, длъжни сме да печелим тези двубои на всяка цена. Така ще покажем, че имаме силите да постигаме грозни победи, а не само да играем красив футбол, хитро да се местим и да действаме с едно-две докосвания в наказателното поле", заяви Стъридж.

"Срещу Борусия играхме по съвсем различен начин, отколкото го направихме срещу Саутхемптън. Много е важно да се печелят подобни мачове. Важното е да притежаваш вяра в това, че сме способни да побеждаваме, независимо от това, как се развива играта. Вярваме във философията на мениджъра и с наличния персонал сме способни да играем колективно, способни сме да побеждаваме всеки един", добави англичанинът.

 

  Сподели
47