Оуен: Юнайтед не постъпва умно


Н. Гавазов

Оуен: Юнайтед не постъпва умно

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Майкъл Оуен е убеден, че "червените дяволи" ще си платят за липсата на нови попълнения през настоящия трансферен прозорец. Както е известно, "червените дяволи" започнаха трансферната си кампания с покупката на Люк Шоу и Андер Ерера, но по-нататък нищо не се случи. А в момента дори има съмнения, че Юнайтед ще успее да получи някоя от големите звезди през това лято.

Възпитаниците на Луис ван Гаал стартираха новия сезон с домашна загуба от Суонзи, като на преден план отново лъснаха миналогодишните проблеми - слаба защита и липса на идеи в нападение. Според Майкъл, Юнайтед трудно ще се класира за топ 4 без нужните попълнения

"В такива ситуации е прието да се купуват играчи в началото на трансферния прозорец, когато цените са много по-ниски. А сега хората знаят, че те отчаяно се нуждаят от подсилване и това може да добави излишна нула към цената. За Юнайтед бе трудно, защото все още не бяха наели мениджър в началото на трансферния прозорец. От тяхна страна това не бе много умно", заяви Оуен.

"Всеки вижда необходимостта от инвестиране - инвестиране не само в играчи, а в класни играчи. На тях им трябват футболисти, които веднага да се влеят в състава. Нямат нужда да купуват просто така, заради количеството. От гледна точка на количеството всичко е наред и не участват в евротурнирите. Поради това имат нужда от трима-четирима за стартовия състав", добави бившият футболист.

 

  Сподели
33