Сунес: Моуриньо предприема риск, пращайки Чех на пейката


Н. Гавазов

Сунес: Моуриньо предприема риск, пращайки Чех на пейката

Греъм Сунес е убеден, че има елемент на риск, ако Челси реши да се откаже от Петер Чех в полза на Тибо Куртоа. Както е известно, белгийският младок събра възторжени отзиви в продължения на два сезона под наем в Атлетико, с който игра срещу Челси в полуфинал от Шампионска лига, а също така спечели Примера дивисион. Въпреки това, Сунес, който в момента работи като коментатор за Sky Sports заяви, че Моуриньо трябва да застане зад Чех.

"Някой вратар ще бъде нещастен тази вечер. Няма никакво съмнения, че Чех е изключителен страж за последните шест-седем години във Висшата лига. Куртоа е добър за испанския футбол и ние го видяхме по време на Световното. Той изглежда качествен изпълнител, но е под въпрос, защото все още не се е представил във Висшата лига. Няма причина да не го направи и тук, но да изпратиш Чех на пейката си е риск. Аз лично не бих сторил подобно нео. Чета вестниците и изглежда, че това ще стане факт. Чех е правилният вратар и аз си го представям като правилното момче в съблекалнята, където той има огромно влияние", заяви Сунес.

Греъм призна също така, че не споделя оптимизма по отношение на Диего Коща.

"Дали Диего ще вкара гол в един наистина затворен мач? Той направи страхотен сезон с Атлетико през миналата година, но по време на Световното бе сянка на себе си", добави коментаторът.

 

  Сподели
105