Моуриньо: Бяхме слепи за таланта на Коща


Н. Гавазов

Моуриньо: Бяхме слепи за таланта на Коща

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо разказа, как се е разкрил талантът на нападателя Диего Коща. Португалският специалист също така призна, че навремето трябва да е бил "сляп", за да не види таланта на испанския национал, който тогава защитаваше цветовете на Брага.

"Коща бе сериозно наблюдаван от няколко португалски клуба преди 8 години, когато играеше на Брага. Никой обаче не успя да види таланта му, всички се оказаха слепи, аз също попадам в това число", призна Жозе пред Sky Sports.

"Родното му село е "на края на света". Ако искате да го намерите, ще ви е много трудно да го направите. И той си остава и много наивно, обикновено, честно и скромно момче. В същото време е общителен, душата на компанията. Знае само 10 думи на английски, но общува с всички. Започва диалог без да разбира нито дума, оправя се само с езика на жестовете. Всичко в отбора го харесаха много", допълва португалецът.

"В кариерата си съм срещал много приятни хора, но ми е трудно да посоча някой по-добър от Коща. С отбора е забавен и приятен, но на терена иска да спечели на всяка цена", каза Моуриньо.

 

  Сподели
61