Скоулс не вярва, че Юнайтед може да стане шампион


Н. Гавазов

Скоулс не вярва, че Юнайтед може да стане шампион

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс смята, че дори геният на Луис ван Гаал няма да позволи на "червените дяволи" да претендират за победа във Висшата лига през новия сезон. След седмото място през миналия сезон от Юнайтед привлякоха на мениджърския мостик опитният холандец. Според Скоулс, за завръщане в шампионската надпревара е необходимо да има и играчи.

"От предсезонните мачове, които гледах, забелязах, че той е малко луд. Луд гений. Мисля, че накара играчите да се страхуват и това не е лошо. Играх 20 години със Сър Алекс и той може да е страшен човек. Понякога страхът е способен да те накара да играеш по-добре. Няма никакви съмнение, че тези играчи трябва да играят по-добре през тази година, иначе няма да се задържат задълго тук", заяви Скоулс.

"Убеден съм, че той иска да подпише с много футболисти, но засега това не му се отдава. Но, дали има достъпни футболисти? Мисля, че трябва да привлече няколко човека в полузащитата. Надявах се, че Юнайтед ще се бори за Кроос и Фабрегас, но това не стана. Ако го бяха направили, сега нямаше да търсят някъде другаде", добавя Пол.

"Дали могат да спечелят Висшата лига? Това ще е много трудно. Разделени са от голяма пропаст от Шампионска лига. Трябва да се помни какви играчи загубихме - Рио, Фурдинанд, Евра, Гигс - важни футболисти, които заедно спечелиха 30 титли. Големият фактор е загубата на отбраната. Огромно разочарование е миналогодишното седмо място. Аз продължавам да мисля, че отборът има достатъчно добри играчи - това е така, ако успеят да си върнат доверието им. Джонс, Смолинг, Джони вече спечелиха лигата, но сега трябва да прибавят. Най-важното нещо при игра с трима защитника е физическата форма. Струва ми се, че Джонс, Смолинг и Еванс прекалено често получават травми, а това безпокои. Знам, че Ван Гаал харесва да работи с млади играчи като Майкъл Кийн и Тейлър Блекът, но дали те са готови да се върнат и да помогнат за спечелване на титлата? Не съм уверен в това", завършва Скоулс.

 

  Сподели
100