Юнайтед нае треньор в инвалидна количка


Н. Гавазов

Юнайтед нае треньор в инвалидна количка

Сохаил Рехман стана първият професионален треньор- инвалид в световния футбол. 22-годишният младеж от Йоркшир се ражда с гръбначна мускулна атрофия, която на 13-годишна възраст го прави напълно неподвижен и праща в инвалидна количка. Това обстоятелство обаче не попречва на Рехман да постъпи във факултет по спортни технологии.

През декември миналата година Сохаил получава писмо от Сър Алекс, който подкрепил младия треньор в неговото начинание. След известно време Дейвид Мойс поканил Рехман на стаж, а тази седмица стана известно, че Сохаил ще работи в академията ма "червените дяволи".

"Радваме се да приветстваме Сохаил в Манчестър Юнайтед. Неговата уникална смелост и решителност могат да послужат за пример на всички нас. Той не се е предал пред лицето на голямата си лична трагедия, показвайки, как трябва да се преодоляват сериозните препятствия", заяви представител на клуба.

"Имах съмнение относно възможността да тренирам на високо ниво, но писмото на Сър Алекс ме вдъхнови да продължавам да се занимавам с тази работа", заяви Рехман.

 

  Сподели
26