Фабрегас знае своята роля в Челси


Н. Гавазов

Фабрегас знае своята роля в Челси

Полузащитникът Сеск Фабрегас се надява, че през новия сезон той ще успее да стане важна фигура в центъра на терена за Челси. През това лято "сините" похарчиха 28 милиона паунда за бившия капитан на Арсенал. Фабрегас знае своята роля в отбора на Жозе Моуриньо и се надява да даде своя принос в създаването и реализацията на головите положения.

"Истина е, че играх на различни позиции в Барселона и благодарение на това, аз научих много неща - това ме направи по-съвършен като футболист. Но знам, че мястото ми е в центъра на терена - искам да играя именно там и мисля, че мениджърът също го знае. Няма никакво значение, дали се намирам пред защитниците или играя зад нападателите - на мен ми харесват и двете позиции", заяви Фабрегас.

"Когато бях по-млад, често говорех, че силната ми страна е способността да асистирам и именно това ми носеше най-голямо удоволствие. Радвам се, че мога да се похваля със стабилни статистически показатели през последните сезони, но аз наистина се наслаждавам, че започнах да вкарвам. Струва ми се, че е важно да има баланс между това да асистираш и да вкарваш. Мисля, че вече придобих този баланс", каза още испанецът.

 

  Сподели
70