Шугър: Андре постъпи като дете в магазин за бонбони


Н. Гавазов

Шугър: Андре постъпи като дете в магазин за бонбони

Бившият президент на Тотнъм Алън Шугър обвини бившия мениджър на "шпорите" Андре Вилаш-Боаш в безсмислено изразходване на парите от продажбата на Гарет Бейл на Реал Мадрид. Получавайки рекордните за световния футбол 86 милиона паунда миналото лято, португалският специалист накупи много футболисти, включително и скъпоструващите Паулиньо, Ерик Ламела и Роберто Солдадо, от които никой не успя да се разкрие и оправдае похарчените суми.

Напълно закономерно, самият Андре не успя да завърши сезона. Според Шугър, португалецът е подвел Даниел Леви.

"Седях и наблюдавах какво се случва и мога да кажа, че това не бе правилно. Правилно е да обещаеш на мениджъра получените от продажбата на Бейл средства и да му кажеш, че може да харчи тези пари за играчи. Това е забележително. Но предполагам, че ако се даде подобно обещание на Арсен Венгер, той би казал: "Благодаря, мистър президент. Това е добре. Оставете тези пари в банката и аз ще се възползвам от тях когато намеря подходящ за купуване играч", заяви Шугър.

"Той обаче постъпи като дете в магазин за бонбони. Купуваше всеки, който му попаднеше пред очите и веднага похарчи всичките пари. На мен това ми говори, че мениджмънтът зад него също е виновен. Не бива да се правят такива неща. Какъв е смисъла да закупиш седем футболисти? А какво ще кажат останалите играчи? Не трябва да се критикува Леви, защото президентът се намираше в безизходица след продажбата на Бейл. Той извърши забележителна работа и се договори за рекорден трансфер. След това обеща пари на мениджъра. Какво още можеше да стори", каза още бившият президент.

 

  Сподели
148