Рууни бе назначен за капитан на Юнайтед


Н. Гавазов

Рууни бе назначен за капитан на Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал обяви, че Уей Рууни е назначен за нов капитан на отбора, а вицекапитан е Дарън Флетчър. По този начин бе сложена точка на спекулациите в английската преса за зараждащ се конфликт в отбора около капитанската лента, за която според медиите е претендирал и Робин ван Прси.

"За мен изборът на капитан винаги е много важен, а Уейн отлично се проявява във всичко. Най-много съм впечатлен от неговия професионализъм, отношението му към тренировките и моята философия. Той много вдъхновява младите играчи в тима и аз се надявам, че ще вложи в капитанството си всичкото си сърце и душа. Вицекапитан ще стане Флетчър. Дарън е истински лидер и ще бъде капитан в тези мачове, в които не може да играе Уейн. Дарън е много опитен играч и много популярен в съблекалнята. Мисля, че те с Уейн добре ще се сработят", заяви Ван Гаал.

Уейн Рууни от своя страна също коментира решението на своя мениджър да го назначи за капитан на отбора.

"За мен и семейството ми това е голяма чест. Тази роля щем изпълнявам с чувство на дълбока гордост. Отборният дух в съблекалнята ни винаги е на висота и аз много съм благодарен на мениджъра за доверието, което ми оказа. Очаквам с нетърпение съботата, за да изведа отбора на терена за първия мач от сезона", заяви Рууни.

 

  Сподели
22