ФИФА започна разследване на трансфера на Ворм в Тотнъм


Н. Гавазов

ФИФА започна разследване на трансфера на Ворм в Тотнъм

ФИФА започна разследване на трансфера на холандския вратар Мишел Ворм от Суонзи в Тотнъм след официална жалба от страна на първия клуб на футболиста Утрехт. По-рано холандците поискаха да получат 30% от следващата продажба на вратаря, както е било записано в договора между клубове, но уелсците заяви, че не са взели пари от преминаването на Ворм в Тотнъм.

В Суонзи стражът пристигна през 2009 година за сумата от 3 милиона евро. През юли 2014 година той подписа четиригодишен договор с Тотнъм.

От "лебедите" заявиха, че не са нарушени никакви правила при осъществяването на сделката и няма да платят никакви пари на Утрехт.

"Трансферът на Ворм бе осъществен по правилата на Висшата лига и одобрен от ФИФА. За разлика от други страна, тук няма право на собственост на трети лица над играчи", заявиха от Суонзи.

"Това е невероятно и възмутително. Мишел е на 30 години, той е в разцвета на силите си и си е извоювал име на надежден вратар във Висшата лига. По договора му със Суонзи оставаха две години. Искаме да получим 30%, както се бяхме договорили по-рано" заяви изпълнителният директор на Утрехт Вико ван Шайк.

 

  Сподели
68