Моуриньо: Лампард не може да бъде заменен


Н. Гавазов

Моуриньо: Лампард не може да бъде заменен

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели мнението си за ролята на новото попълнение в отбора Сеск Фабрегас. Както е известно, бившият капитан на Арсенал изненадващо се присъедини към "сините" през това лято, като мнозина считат този трансфер като начин да се компенсира отсъствието на Франк Лампард. Португалският специалист не е съгласен с подобно мнение.

"Лампард си е Лампард. Той не може да бъде заменен. Ние трябва да забравим за Франк, тъй както знаете, той е специален човек, но още повече е специален играч. Независимо от това, Фабрегас е фантастичен играч, ние не можем да го определим като заместник на Лампард. Сеск ни е нужен, за да може да промени играта на Челси. Искаме да придадем допълнително измерение на нашата полузащита", заяви Моуриньо за ESPN.

"Фабрегас е играч, когото мога да определя като "седмица", но не и "шестица" или "осмица". Обикновено "седмицата" е флангови футболист, но аз също така определям с това понятие централните защитници, които изпълняват функциите на "шестиците" и осмиците". Като цяло, той ни е много необходим", завършва португалецът.

 

  Сподели
67