Фил Невил е убеден, че Мойс е бил обречен в Юнайтед


Н. Гавазов

Фил Невил е убеден, че Мойс е бил обречен в Юнайтед

Бившият член на треньорския щаб на Манчестър Юнайтед Фил Невил е убеден, че неговият бивш бос Дейвид Мойс е бил обречен на провал. Приемникът на Сър Алекс се задържа на своето място само десет месеца, но сега, след изтичане на известно време. Невил смята, че задачите на Мойс, който постави няколко антирекорда начело на "червените дяволи", са били неизпълними.

"Проведох безсънни нощи, размишлявайки над случилото се. Част от мен мисли, че е невъзможно да бъде заменен Сър Алекс. Много по-проста задача е да приемеш щафетата от човека, който я е взел от Сър Фъргюсън, тъй като тук вече са се случили големи промени. Тук имаше много възрастни играчи, чиито кариери бяха близо до своя край. След победата в Лигата с преимущество от 11 точки бе невъзможно да дойдеш и да се избавиш от всичко", заяви Невил.

Бившият футболист, който има зад гърба си 386 мача за Юнайтед, е убеден, че Мойс ще се справи с получения удар.

"Според мен, това бе катастрофа. Повече от всеки исках да успее. Работех с Дейвид осем години, аз обичам Манчестър Юнайтед. Струваше ми се, че сме превъзходен дует. Дейвид Мойс е впечатляващ мениджър. Такъв ще бъде и за друг отбор. През миналия сезон просто нещата не се получиха при него", каза още Фил.

 

  Сподели
30