Венгер вижда в Санчес нападател


Н. Гавазов

Венгер вижда в Санчес нападател

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер съобщи, че вижда в лицето на новото попълнение Алексис Санчес преди всичко нападател, отколкото атакуващ полузащитник. През миналия месец французинът намекна, че закупеният от Барселона за 30 милиона паунда футболист може да започне сезона като дясно крило, с оглед на травмата на Тио Уолкът.

Арсен наистина вижда в лицето на Санчес един универсален играч, но смята, че призванието на Алексис е в атаката.

"Той е нападател и е много добър в завършването на атаките. Произведе голямо впечатление в Италия (когато игра за Удинезе), аз го гледах там и той игра впечатляващо. В Барселона му бе по-трудно, но нещо подобно може да видите сега с Неймар, тъй като там е Лионел Меси. Неймар в националния отбор се отличава от Неймар в Барселона", заяви Венгер.

"На мен ми харесва факта, че Санчес е способен да играе отляво, отдясно, отпред и именно поради това го привлякох. Към момента искам да го видя на всички тези позиции, но аз го привлякох, защото притежавайки качествата на Уолкът, той е способен да се появява зад гърба на защитниците и да получава топката. Отчитайки класата на неговите пробиви, той може да стане много важен играч за нас", каза още французинът.

 

  Сподели
104