Арсенал помете Бенфика (видео)


Н. Гавазов

Арсенал помете Бенфика (видео)

Арсенал постигна убедителна победа във втория мач от турнира Emirates Cup срещу Бенфика. Форматът на състезанието е такъв, че най-изгодно е да побеждаваш с голям резултат. Победителят получава по три точки и допълнително по точка за всеки отбелязан гол. И лондончани показаха, че прекрасно знаят за това.

Арсен Венгер започна със сравнително силен състав. Сред титулярите се оказаха освен Росицки, Рамзи и Фламини, а също така и новобранците Калум Чембърс и Джоел Кембъл, който се върна от наем. Матийо Дебюши и Алексис Санчес се оказаха на пейката.

Португалците започнаха по-активно от своя съперник. Футболистите на Бенфика пробваха да доставят топката в наказателното поле на Арсенал чрез фланговете, но защитниците на лондончани успяваха да разрушават атаките на "орлите". В 11-та минута Гайтан получи великолепен шанс да превземе вратата, но ударът му бе неточен, въпреки 15-те метра разстояние.

Около 20-та минута Арсенал съумя да обърне хода на срещата, а в 26-та минута Яя Саного успя да отправи топката във вратата на Артур Мораес след пробив отдясно на Аарън Рамзи. Пропускайки гол, португалците се опитаха да обърнат нещата и хвърлиха повече сили напред. Така например, малко след гола активният Гайтан великолепно подаде на Салвио, но ударът на последния бе париран от вратаря на Арсенал Дамиан Мартинес.

Това, което се случи с Бенфика в последните минути на първото полувреме може да се обясни единствено с оголването на защитата на лисабонци. В 40-та минута Кембъл получи пас отдясно и от около десет метра хладнокръвно направи резултата 2:0. в 44-та минута Яя Саного направи резултата класически. Младият французин получи топката от Кембъл, който се отказа да стреля, а предпочете да подаде. Само след минута отново Саного демонстрира своя танц, след като се възползва от прострелно подаване от страна на Кириън Гибс.

Разгромът на Бенфика продължи и със старта на второто полувреме, когато неумолимият Саного съумя да оформи покер. Всичко, което успя да направи Бенфика бе голът в изпълнение на Никлас Гайтан в 62-та минута.

Тази победа позволи на Арсенал да събере осем точки и по всичко изглежда, че тази година Emirates Cup ще се завърне у дома.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
239