Роджърс: За разлика от Тотнъм, в трансферите ни има стратегия


Н. Гавазов

Роджърс: За разлика от Тотнъм, в трансферите ни има стратегия

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че няма нужда да сравнява трансферната кампания на своя клуб с безумното пазаруване на играчи от страна на Тотнъм през миналата година. На практика, нито дин футболист, когото "шпорите" закупиха през миналото лято със средствата от продажбата на Гарет Бейл, така и истински не заигра на "Уайт Харт Лейн".

През това лято нещо подобно се случи и с Ливърпул, който продаде Луис Суарес на Барселона и накупи футболисти за 80 милиона паунда. Роджърс смята за неправилно да се правят каквито и да е паралели.

"Това е друг отбор и с друго виждане. В това, което Ливърпул прави, има стратегия. През миналия сезон ние много говорихме за подписване с играчи, знаейки, че през лятото ще ни се наложи да увеличим дълбочината на състава. Очевидно е, че през миналия сезон не бяхме достатъчно силни от гледна точка на количеството и качеството. Планирахме да привлечем редица нови попълнения, надявайки се да попаднем в Шампионска лига и да играем на всички възможни фронтове. Новите футболисти знаят своите роли и се надяваме на тяхното развитие в бъдеще. Интеграцията върви гладко", заяви Роджърс.

 

  Сподели
187