Моуриньо: Отбор сме. Не суперотбор, но достоен отбор


Н. Гавазов

Моуриньо: Отбор сме. Не суперотбор, но достоен отбор

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо разказа за това, какъв ще бъде неговия отбор през следващия сезон. Португалският специалист говори и за новите попълнения в тима и причините, поради които той е подписал с Диего Коща, Сеск Фабрегас и Филипе Луис.

"През миналия сезон почувствахме, че сме тим. Не суперотбор, но достоен отбор. С този тим ние до последно се биехме за победа във Висшата лига и достигнахме до полуфинал в Шампионска лига. През средата на сезона стана ясно, че имаме нужда от нови футболисти. Имахме нужда от верен избор вместо покупката на пет-шест-седем-осем играчи, вместо изстискването на младите таланти или нещо друго", заяви Моуриньо.

"През миналия сезон, през януари, всички говореха, че ще закупим нападател, за да се борим за титлата през втората част на сезона. Но тогава не направихме своята крачка, тъй като първата ни цел бе Диего Коща. Ето защо, на въпроса, дали Диего бе цел номер едно през май или юни, аз честно ще кажа: не, ние започнахме да го преследваме по-рано, много по-рано преди това", уточнява португалецът.

"Разбираемо е, че имахме нужда от човек в полузащитата, отличаващ се от това, което имахме като възможности. Имахме два-три варианта, но повтарям, клубът блестящо проведе операцията с Фабрегас. Аз само обясних на футболиста какво искаме от него и се постарах да го уверя, че преходът за него е идеално решение.След това клубът направи всичко възможно. Ако не бе клубът, напълно е възможно Фабрегас да продължи да тренира с Барселона, а ние все още да го очакваме тук, но въпросът бе решен преди Световното", добави Моуриньо.

„Също така имахме нужда от ляв защитник, истински ляв защитник. Винаги ни се е струвало, че Филипе е много надежден и универсален, а също така ни дава възможност д бъдат решавани задачи по няколко начина, тъй като от дясно мога да използвам Аспиликуета, а в средата да върна Иванович. Имахме конкретни цели и направихме конкретни крачки с привличането на тези, които ни бяха нужни", завърши специалистът.

 

 

  Сподели
77