Nike се отказва от сътрудничество с Юнайтед


Н. Гавазов

Nike се отказва от сътрудничество с Юнайтед

Компанията Nike не възнамерява да продължи сътрудничеството си с Манчестър Юнайтед заради "отсъствието на комерсиален смисъл". Буквално вчера американската компания представи новата домашна форма на "червените дяволи" за сезон 2014/15. Това ще е последната година от контракта между Nike и Манчестър Юнайтед.

Преди няколко дни се появи информацията, че три компании - Nike, Adidas и Warrior - се сражават за правото да сключат с Юнайтед нов договор. Съобщаваше се, че според условията на новия договор Юнайтед разчита да получава от своя спонсор по 60 милиона паунда на година, което прави сделката най-голяма в историята на футбола.

Днес обаче се разбра, че Nike смята подобно съглашение за неизгодно.

"Разбираемо е, че бизнесът на Nike е преуспяващ и те с лекота могат да си позволят сделка при тези условия. Няма предложение, което да не е според техните възможности, но при сегашната ситуация те предпочитат да се оттеглят, тъй като тази сделка няма никакъв комерсиален смисъл", цитира Reuters свой източник в компанията.

Предполага се, че от сезон 2015/16 с ушиване формата на "червените дяволи" най-вероятно ще се заеме немската компания Adidas.

 

  Сподели
78