Ливърпул е готов да похарчи 110 милиона за трансфери


Н. Гавазов

Ливърпул е готов да похарчи 110 милиона за трансфери

Ливърпул вече се готви да похарчи парите от продажбата на Луис Суарес, като общата стойност на трансферните цели на мърсисайдци може да надхвърли 110 милиона паунда. В момента трансферният бюджет на "червените" е около 60 милиона паунда, но той ще бъде допълнен от продажбата на няколко футболиси.

Към момента Ливърпул е направил крилото на Барселона Алексис Санчес своя главна трансферна цел през летния прозорец, в предвид на това, че Луис Суарес ще премине в Барселона.

Каталунците обаче не искат да заплащат на Ливърпул цялата сума, която е записана в договора на Суарес. Според различни източници, става дума за около 80 милиона паунда. Във връзка с това Ливърпул има намерение да включи по сделката със Суарес и Санчес, който вече завърши участието си на Световното първенство по футбол.

В понеделник Ливърпул официално ще обяви за трансфера на Адам Лалана, който струва 25 милиона паунда. Също така "червените" се интересуват от централния защитник на Саутхемптън Деян Ловрен, чиято цена се оценява на повече от 15 милиона паунда.

Освен това, Ливърпул желае да заплати на Лил 10 милиона паунда за 19-годишния Дивок Ориги, чието представяне на Световното първенство по футбол е впечатлило Брендън Роджърс.

Мърсисайдци са близо до подписа на полузащитника на Бенфика Лазар Маркович. Ливърпул вече активира пункта в договора на 20-годишния футболист за покупка на контракта му срещу 20 милиона паунда.

 

  Сподели
141