Яя Туре: Сити не ми даде дори 4-5 дни за умиращия ми брат


Н. Гавазов

Яя Туре: Сити не ми даде дори 4-5 дни за умиращия ми брат

Полузащитникът на Манчестър Сити Яя Туре разказа за смъртта на по-младия си брат Ибрахим, който след продължително боледуване, почина от рак през миналата седмица. Африканският футболист отново обвини ръководството на "гражданите", че не му е дало няколко почивни дни, за да бъде близо до своя роднина.

"След края на сезона исках да прекарам 4-5 дни със своя брат и едва след това да се отправя за лагер-сбора на националния отбор на Кот д'Ивоар за Мондиал 2014. Но Манчестър Сити не пожела да ми даде няколко свободни дни. В крайна сметка заминах за празнуване на шампионската титла в Абу Даби, докато в същото време моят брат лежеше на болничното легло. За щастие, Коло беше при него", заяви Туре.

"След всичко случило се, аз виня себе си за това, че не настоях на своята молбата и не накарах ръководството на Сити с уважение да се отнесат към мен. Представителите на клуба знаеха, че страдах в продължение на няколко месеца заради състоянието на брат си. Заради това аз получих няколко травми в края на сезона. Последните четири месеца бяха най-трудните в моя живот. Наистина, имах успехи в спортен план, но когато отидеш у дома и се сблъскаш с бедата, а освен това не знаеш как да помогнеш... Това е тежко. Намирам се в дълбока тъга. Разбирам, че не съм направил нищо полезно за брат си през последните седмици", каза още Туре.

 

  Сподели
22