Рио Фърдинанд се договори с КПР


Н. Гавазов

Рио Фърдинанд се договори с КПР

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд днес трябва да завърши своя преход в Куинс Парк Рейнджърс. През миналия месец изпълнителният директор на "червените дяволи" Ед Удуърд съобщи на 35-годишния англичанин, че клубът не желае да продължи договора си с него. Фътдинанд бе готов да остане на "Олд Трафорд" и да играе под ръководството на новия мениджър Луис ван Гаал, но вместо това Рио бе поставен зад вратата със статут на свободен агент.

Разучавайки постъпилите варианти за продължаване на кариерата, Рио се отказа от най-екзотичните и даде да се разбере, че желае и по-нататък да играе на най-високо ниво.

По информация на източника, в края на краищата Фурдинанд взе решение да остане във Висшата лига и да играе за КПР. Лондончани се договориха с англичанина и в следващите часове трябва да обявят трансфера.

През юли 2002 година Фърдинанд стана най-заплатеният футболист в английския футбол когато Юнайтед го закупи от Лийдс за 29.1 милиона паунда. Сега Рио върви по стъпките н своя брат Антон, който в продължение на два сезона игра за КПР.

 

  Сподели
134