Мангала смята Юнайтед за клуб с по-висок статут от Сити


Н. Гавазов

Мангала смята Юнайтед за клуб с по-висок статут от Сити

Централният защитник на Порто Елиаким Мангала предпочита вариант с продължаване на кариерата в Манчестър Юнайтед, а не в Манчестър Сити. Центърът на отбраната се смята, че е най-големият проблем за "гражданите", а след напускането на Лескът нуждата от подсилване на тази част от тима става по-голяма. Във връзка с това Мангала е една от трансферните цели на английския шампион през лятото.

Сити дори не се смущава от факта, че Порто иска 15 милиона за своята звезда. За Елиаким обаче вариантът със Сити не е от най-привлекателните. Според информация на The Guardian, 23-годишният французин е съобщил на своите съотборници, че смята Юнайтед или Челси за клубове с по-голям статут, отколкото Сити.

Що се отнася до "червените дяволи", наистина съществува някакъв интерес към играча. След раздялата с Неманя Видич и Рио Фърдинанд Юнайтед също изпитва дефицит в тази част от терена. За разлика от Сити, Мангала не е сред приоритетите на новия наставник на "червените дяволи" Луис ван Гаал, който е готов да се насочи към вариант с Елиаким само в случай на неуспех при опита да подпише с Матс Хумелс от Борусия Дортмунд.

 

  Сподели
176