Мойс: Искам да тренирам отбор, който играе в ШЛ


Н. Гавазов

Мойс: Искам да тренирам отбор, който играе в ШЛ

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс призна, че след уволнението си е отклонил предложения от два клуба. Както е известно, шотландският специалист бе освободен от отбора само десет месеца след назначаването си. При Мойс, "червените дяволи" за първи път в историята на Висшата лига не завършиха в топ 3 и също така пропуснаха да участват в евротурнирите през следващия сезон.

"Имах няколко варианта да се върна към работа, но приех решение все още нищо да не предприемам. Търся вариант, който да е правилен за мен. Мисля, че достатъчно съм се доказал за 11 години работа в Евертън и показах нивото на своята работа", заяви Мойс.

"През тази година почувствах вкуса на Шампионска лига и мисля, че демонстрирах умението си да работя на такова ниво. Искам да изпробвам силите си в отбор, който играе в Шампионска лига или се стреми да попадне в този турнир. Разглеждам и вариант с отбор извън Острова. Опитът от работата ми в Юнайтед е много важен за мен. Мисля, че ми бе необходимо повече време, но аз ще извлека полза от периода, който проведох там, за да може това да ми помогне в бъдеше", заяви Мойс.

 

  Сподели
157