Лампард обяви, че напуска Челси


Н. Гавазов

Лампард обяви, че напуска Челси

Полузащитникът на Челси Франк Лампард потвърди за раздялата си с клуба. Както е известно от по-рано, договорът на английския национал с лондончани изтича в края на юни и няма да бъде подновяван. В момента Франки води преговори с Ню Йорк Сити и най-вероятно ще се присъедини към американския клуб след края на Световното. Днес се появиха слухове, че все пак Лампард може да започне сезона в Челси и да напусне "сините" през януари 2015, но полузащитникът е категоричен, че след 13 години и 648 мача за лондончани, той си тръгва от "Стамфорд Бридж".

"Когато дойдох в този фантастичен клуб преди 13 години, аз не вярвах, че ще имам щастието да играя толкова много мачове и да постигна такъв успех. Този клуб стана част от моя живот и искам да благодаря на многото хора за предоставения ми шанс. На първо място на Кен Бейтс, който подписа с мен и без когото моето приключение тук дори нямаше да започне. Второ, на Роман Абрамович, който спаси клуба и го издигна на ново ниво. Трето, на всички мениджъри, с които ми провървя да работя и играя толкова години. И не само заради техните футболни качества, но и за приятелските отношения, които срещнах по пътя си", заяви Лампард.

"Най-накрая, искам да благодаря на феновете на Челси. Това са най-добрите привърженици в световния футбол. Вие ме подкрепяхте от първата ми поява тук. Впрочем, не само на терена, но и зад неговите предели в тежките моменти на личния ми живот. Това никога няма да го забравя. Не се съмнявам, че този клуб ще се движи само напред. Тук са събрани класни играчи и те продължават да постигат успехите, на които се наслаждаваме през всичките последни години. Какъвто и да бъде моята следващата крачка, Челси завинаги ще остане в моето сърце. Надявам се, че съвсем скоро аз ще се сбогувам с вас по подходящия начин. Благодаря за всичко и продължавайте да творите история!", каза още полузащитникът.

 

  Сподели
99