Агентът на Туре: Яя трябва да ухапе Тери, за да стане номер едно в Англия


Н. Гавазов

Агентът на Туре: Яя трябва да ухапе Тери, за да стане номер едно в Англия

Агентът на полузащитника на Манчестър Сити Яя Туре продължи с медийните си изяви през днешния ден. След като тази сутрин Дмитрий Селюк съобщи, че неговият клиент е обиден на ръководството на клуба и обмисля да напусне "Етихад", сега агентът заяви, че Туре е трябвало да бъде признат за най-добър играч на английската Висша лига сезон 2013/14.

"Сурес е великолепен футболист, с когото лично се познавам. Не може да се подлага под съмнение високото ниво на неговото майсторство. Но нека бъдем обективни. Най-добрият футболист в английската Висша лига през изминалия сезон бе Туре. Ако внимателно погледнете, от 31 гола на Суарес, десет влязоха във вратите на Норич и Кардиф, които изпаднаха от елита. А в двубоите срещу отбори, които се класираха за Шампионска лига, Луис не вкара нито едно попадение. В актива на Яя има 20 гола и златни медали от шампионата. Недейте забравя, че Туре е полузащитник и е обременен с отбранителни функции", заяви Селюк.

"Английската федерация винаги е избирала много твърда позиция когато става дума за нарушения на етическите норми. Всички познават Яя Туре като образцов професионалист. А репутацията на Суарес не е без черни петна. Може да си спомните скандала с Евра и ухапването на Иванович. Може би през следващия сезон Туре трябва да ухапе палеца на Тери, за да стане най-добър играч", каза още агентът.

 

  Сподели
94