Днепър: Ливърпул повече не се е интересувал от Коноплянка


Н. Гавазов

Днепър: Ливърпул повече не се е интересувал от Коноплянка

Генералният директор на Днепър Андре Среценко разказа за ситуацията с евентуалното напускане на полузащитника на отбора Евгений Коноплянка. Както е известно, украинският футболист бе близо до преминаване в Ливърпул през зимата, но в последния момент ръководството на Днепър отказа да подпише необходимите документи. В началото на този месец пък се разбра, че английският клуб е загубил интерес към Коноплянка и е насочил вниманието си към други играчи.

"Той е следен от английски, испански и немски отбори. Но не сме получавали конкретни предложения, както беше с Ливърпул през зимата. Ако постъпи оферта, ние не може да го задържим, тъй като в договора му е подписана сума, за която всеки може да ги закупи - 15 милиона евро. Цената за украинските клубове е друга, но не мога да ви я съобщя", заяви Среценко.

"Дали Ливърпул се е отказал? Ще ви кажа така: след като ние излязохме от преговорния процес през зимата, представители на Ливърпул повече не са контактували с нас. Постоянно общувам с Коноплянка. Той каза, че се чувства комфортно тук, но ако постъпят предложения, готов е да си тръгне. Но също така казва, че ако му е съдено да остане, ще го направи с удоволствие", добави ръководителят на Днепър.

 

  Сподели
155