Пардю остава начело на Нюкасъл


Н. Гавазов

Пардю остава начело на Нюкасъл

Алън Пардю успя да убеди собственика на Нюкасъл Майк Ашли, че той заслужава шанса да остане в мениджърското кресло за следващия сезон. На практика решавайки задачата по оцеляването си в елита в средата на сезона и сбогувайки се с водещия си играч Йоан Кабай през януари, Нюкасъл внезапно започна да демонстрира съвършено унил футбол.

В крайна сметка "свраките" завършиха на 10-то място, загубвайки 15 от 21 мача след Коледа. По време на последния домашен двубой срещу Кардиф, около 7 000 привърженици на тима излязоха по улиците на града, за да изразят своя протест срещу Пардю.

Според съобщения в британската преса, Майк Ашли обаче запазва своето доверие към мениджъра, който през септември 2012 година подписа осемгодишен договор с клуба.

Алън е получил гаранции, че няма да бъде уволнен през лятото. Също така се твърди, че специалистът ще получи 60 милиона паунда за трансфери. Очевидно е, че някои позиции освен нападението имат нужда от укрепване и сега Пардю може да започне подготовката за следващия сезон без опасения за своето бъдеще.

 

  Сподели
151