Тан: За всичко е виновен Маккай


Н. Гавазов

Тан: За всичко е виновен Маккай

Собственикът на Кардиф Винсент Тан обвини за отпадането на своя отбор от Висшата лига бившия мениджър Малки Маккай. Под ръководството на шотландския специалист уелсците уверено стартираха в елита, но през декември мениджърът бе уволнен заради конфликт с Тан. На мястото на Маккай дойде неопитният Оле Гунар Солскяер, който не успя да спаси Кардиф от завръщане в Чемпиъншип.

Според Винсент, отборът е застигнат от тази съдба заради неефективната работа на Маккай на трансферния пазар преди началото на сезона.

"Защо не го обвинявате? Казвате, че той е класирал отбора в Премиършип? Ако аз не се бях охарчил, той не би могъл да заеме първо място в Чемпиъншип. Защо не влезе във Висшата лига с Уотфорд? Той ги тренираше две години, но през първата завърши на 14-то място, а след това 16-ти. Когато ни тренираше Дейв Джоунс, той ни класира за плейофите. Малки дойде тук, проваляйки се в Уотфорд, а аз веднага му дадох 15 милиона паунда за трансфери. Мисля, че феновете просто трябва малко да мислят с главите си, а не да слушат сърцето си", заяви Тан.

"Дадох му голям бюджет, но той доведе тук неправилните играчи. Трябваше да купим основен нападател, но подписахме с 20-годишно момче (Андреас Корнелиус) и му плащахме по 45 000 паунда на седмица. Ние заплатихме за него повече от 10 милиона паунда. Когато ви казват, че сме вложили само 7.5 милиона, не вярвайте на това. За него дадохме повече от 10 милиона. И защо? Та той почти не игра. Хората питат, защо се ядосвам. Но вие няма ли да се ядосате, ако намете човек, който така си върши работата", каза още собственикът на Кардиф.

 

  Сподели
35