Джерард: Трябва да спечелим титлата през следващия сезон


Н. Гавазов

Джерард: Трябва да спечелим титлата през следващия сезон

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард призна, че е разстроен от поражението в шампионската надпревара във Висшата лига, но обеща, че през следващия сезон неговият отбор ще бъде много по-силен. Независимо от победата в последния кръг над Нюкасъл, "червените" финишираха след Манчестър Сити. Джерард призна, че той и съотборниците му са искали нещо повече.

"Ако някой в началото на сезона ми бе казал, че кръг преди края ще имаме шанс за титлата, аз незабавно бих се съгласил с това. Но като футболист винаги искаш нещо повече. Не ни провървя. Постигнахме много, но допуснахме малка засечка. Какво трябва да правим сега? Нека прахът да се слегне и отново ще се борим", заяви Джерард.

"Отне ми много време за да почувствам шампионската надпревара. Имаме млад отбор и този опит, който получиха нашите момчета ще бъде много важен в бъдеще. Ако играем така, както го направихме през този сезон, титлата не е далече", каза още капитанът на Ливърпул.

"Преди сезона мениджърът ни постави за задача да финишираме в първата четворка. Не мисля, че тази цел ще бъде поставена пред нас през следващата година. Ние доказахме, че може да си съперничим с най-добрите и искаме още една шампионска надпревара. Ако подсилим отбора в определени зони, ние ще сме способни да решаваме такива задачи. Тук всичко се промени - знаят го феновете, знаят го и играчите. От първия удар по топката през следващия сезон ние ще сме реални претенденти за титлата. И трябва така да направим, че след 38 мача да се намираме не на второ място, а на върха", завършва Джерард.

 

  Сподели
98