Ман Сити шампион след победа над Уест Хем (видео)


И. Ангелов

Ман Сити шампион след победа над Уест Хем (видео)

Манчестър Сити завършва кампанията с 86 точки на върха във Висшата лига. След последния изигран кръг и Сити, и преследвачът Ливърпул спечелиха мачовете си, и в крайна сметка "гражданите" триумфират с титлата и 2 точки аванс пред основния опонент за сезон 2013/14.

Днес Сити прие Уест Хем Юнайтед и победи с 2:0, оставайки на 1 гол от рекорда на Челси от вкарани 103 попадения за сезон.

Домакините на практика не дадоха никакви шансове на своя опонент да атакува, докато задачата в срещата не бе изпълнена. След продължително задържане на топката и много атаки, резултатът бе открит от Самир Насри в 39-ата минута, когато след удар от далеч той завъртя топката през ръцете на Адриан.

В 49-ата минута след един корнер на Насри, Джеко свали топката за капитана Венсан Компани, който от непосредствена близост матира Адриан. След тази ситуация и гостите опитаха няколко атаки, но по-добрите шансове останаха за Сити. В една от своите атаки Сабалета намери Агуеро на метър от празната врата, но той не успя да нацели топката и някак не вкара. Така срещата завърши при 2:0.

1 Манчестър Сити




86т.
2 Ливърпул




84
3 Челси




82
4 Арсенал




79
5 Евертън




72

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
124