Пелегрини: Най-лошото е да започнем да мислим за титлата


Н. Гавазов

Пелегрини: Най-лошото е да започнем да мислим за титлата

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини заяви, че днешният успех над Евертън е много важен за отбора. Двата отбора се срещнаха в мач от 36-я кръг на Висшата лига и "гражданите" постигнаха победа с 1:0, която ги изкачи на първо място в класирането. Ако Сити спечели оставащите си два двубоя, той най-вероятно ще стане шампион на Премиършип сезон 2013/14.

"Това наистина е много и много голяма крачка. Трудно се играе на "Гудисън". Ако някой се съмнява в "карамелите", те показаха от самото начало, че искат да спечелят. Това бе много труден мач. Победихме и това е най-важното. Може би на играчите се оказва прекалено голям натиск, за да могат те да покажат своя най-добър футбол. Не е леко да обърнеш резултата, но успяхме да го направим. Харт направи няколко важни спасявания, но и целият отбор демонстрира правилна настройка в двубой със силен съперник. В края на сезона ще оценим представянето на всички футболисти", заяви Пелегрини.

"Най-лошото сега е да започнем да мислим, че вече сме спечелили Висшата лига. Трябва да започнем да мислим за срещата с Астън Вила, а след това ще видим", каза още чилийският специалист.

На 7 май Манчестър Сити ще играе с Астън Вила, а на 11 май с УБА. И двете срещи са на "Етихад Стейдиъм".

 

  Сподели
128